Kontakt: opg.pesa@gmail.com

Brački ekstra džem

Brački ekstra džem od naranče


Brački ekstra džem od naranče

 

 

Opis

Ekstra džem od bračke slatke naranče spravljen je na jednostavan tradicionalan način, raskošnog je mirisa i posebne teksture. Ručnom preradom sačuvano je bogatstvo okusa i mirisa otoka, te je prepoznatljiv i poželjan za konzumiranje u specijalnim prilikama.

 

Ljekovitost narančinog ploda je mnogostruka. Koncentracija antioksidanasa je među najvećima u biljnom svijetu. Sadrži obilje vitamina C, minerala kalcija i kalija te folnu kiselinu, kao i 60 flavonoida sa širokim spektrom djelovanja te karotenoida. Ove tvari u kori i soku djeluju kao antioksidansi i pomažu pri uklanjanju stanica karcinoma.

 

Vitaminskim sadržajem održava pravilne metaboličke procese. Osim toga  naranča povećava apsorpciju svih minerala iz hrane. Preporučuje se u prevenciji anemije jer pospješuje apsorpciju željeza. Minerali koji se nalaze u visokom postotku u naranči, magnezij i kalij, igraju važnu ulogu u funkciji našeg krvožilnog sustava dok je kalcij zadužen za zdravlje kostiju  i zuba. Tradicionalno se naranča preporučuje za pospješenje probave i to kod smetnji usporene probave te zatvora.

 

 

CroatianEnglishFrenchGermanItalianSpanish