Kontakt: opg.pesa@gmail.com

Brački ekstra džem

Brački ekstra džem od naranče

Džem od naranče

Marmelada od bračke slatke naranče spravljena je na jednostavan tradicionalan način, raskošnog je mirisa i posebne teksture. Ručnom preradom sačuvano je bogatstvo okusa i mirisa otoka, te je marmelada prepoznatljiv i poželjan za konzumiranje u specijalnim prilikama.

 

Ljekovitost narančinog ploda je mnogostruka. Koncentracija antioksidanasa je među najvećima u biljnom svijetu. Sadrži obilje vitamina C, minerala kalcija i kalija te folnu kiselinu, kao i 60 flavonoida sa širokim spektrom djelovanja te karotenoida. Ove tvari u kori i soku djeluju kao antioksidansi i pomažu pri uklanjanju stanica karcinoma.

 

Vitaminskim sadržajem održava pravilne metaboličke procese. Osim toga  naranča povećava apsorpciju svih minerala iz hrane. Preporučuje se u prevenciji anemije jer pospješuje apsorpciju željeza. Minerali koji se nalaze u visokom postotku u naranči, magnezij i kalij, igraju važnu ulogu u funkciji našeg krvožilnog sustava dok je kalcij zadužen za zdravlje kostiju  i zuba.

 

Tradicionalno se naranča preporučuje za pospješenje probave i to kod smetnji usporene probave te zatvora.

 

 

Brački ekstra džem od limuna

Marmelada od limuna

Marmelada od bračkog limuna priprema se od domaćih, netretiranih, ručno branih i rezanih limuna, te se obrađuje i kuha na tradicionalni način kako su naši stari radili.

 

Marmelada od bračkog limuna je za ljubitelje lako mazivih marmelada, onih koje lako skliznu sa žličice kad ih nanesete na komad kruha namazanog maslacem. Ako niste ljubitelj preslatkih marmelada ova slatko-kiselkasto-gorkasta kombinacija možda postane Vaš favorit.

Translate »