Kontakt: opg.pesa@gmail.com

Bračka kvasina

Bračka kvasina

 

 

Opis

Vinski ocat jedan je od najprirodnijih i najdjelotvornijih “oružja” za borbu protiv prekomjernih kilograma. Mnogi su od nas više puta čuli kako se masnoća u krvi uspješno liječi najprirodnijim jabučnim octom, no znanstvenici iz Japana su dokazali kako je vinski ocat jednako dobar, ako ne i bolji lijek protiv masnoće.

 

Istraživanje provedeno u Japanu pokazalo je da octena kiselina ubrzava razgradnju masti u organizmu za 10 posto. Vinski se ocat u pravilu koristi za pripravljanje salata i raznih jela, ali je odavna poznat narodni lijek za razne bolesti i ozljede.

 

Kako mu ime i govori stvara se od vina, bijelog ili crnog, a što je vino kvalitetnije i ocat je bolji. Samom se vinu pripisuje ljekovitost u doziranju jedne čašice dnevno koliko je potrebno popiti, ako imate kardiovaskularna oboljenja. Crno vino sadrži resveratrol, tvar koja sa nalazi u crnom vinu i čemu ono zahvaljuje svoju boju, ima snažno antioksidativno djelovanje, a prenosi se i u ocat.

 

Vinski pak ocat obiluje elementima u tragovima koji su nam potrebni u svakodnevnoj ishrani: kalcij, magnezij, kalij, fosfor, željezo i bakar.

 

Vinski se ocat od davnina koristi kao začin, ali i konzervans jer je poznat po svom antiseptičkom i protuupalnom djelovanju jer je prirodni dezinficijens protiv bakterija. Studija objavljena u znanstvenom magazinu “Journal of Agricultural and Food Accumulation” još je jednom dokazala kako je vraćanje korijenima i onome što su jeli i konzumirali naši djedovi i bake najzdravije što možemo učiniti za naše tijelo.